Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos krumplis tepsis recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg csontozott karaj
4 dl tejföl
1 db tojás
1 db zöldpaprika
1 ek étolaj

bors
fűszerpaprika

Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
Újra megsózzuk és megkenjük a tojással elkevert tejföllel, kevés olajat teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.

Tanácsok:
A végén lehet ízlés szerint reszelt sajtot is ráolvasztani.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis gombafasírt » Kakukkfüves tepsis csirke » Tepsis csirkeragu » Krumplis húspogácsa
» Húsos burgonyabomba » Hideg húsos töltött alma » Tepsis sült hagyma » Tepsiscsirke zöldborsóval
» Húsos bőségtál » Darált húsos tekercs » Húsos Batyuk » Csirkehúsos gombás fasírt
» Krumplis tekercs » Húsos káposztás palacsinta » Húsos töltött gomba » Húsos krumpli kazal


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.