Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-tepsis csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg szárny, comb vegyesen
450g tejföl
picike ételízesítő
1 teáskanál majoránna
1,5 dl fehérbor
2 ek olaj
szárnyas fűszerkeverék
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tepsit kivajazom, morzsát szórok rá.
A csirkedarabokat befűszerezem, és szép sorban egymás mellé teszem a tepsiben. Egy külön tálban összekeverem a tejfölt, az ételízesítőt, a majoránnát, az olajat és a fehérbort. Az ételízesítővel csak óvatosan, mert a csirke már be van fűszerezve. A keveréket a csirkedarabok tetejére simítom, és fóliával lefedve 40 percig, majd azt levéve 10 percig készre párolom-sütöm.
Burgonyakrokettel tálalom.

Tanácsok:
Ha van rá lehetőség a fűszerezést néhány órával előbb megcsinálom, hagy érjenek össze az ízek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigány csirkés lecsó » Csirkés-zöldséges rizotto » Csirkemell sajtmártással » Erdéicsírke
» Narancsos csirkecombok » Tejfölös rakott csirke » Ne hagyd abba csirke » Mézes csirke Maris módra
» Csirkés-gombás palacsinta » Csirkemáj szalonnában » Palacsintába bújt csirke » Szilvás csirkemelltekercs
» Zsályás csirkenyársak » Tasakos csirke » Diós csirkemell egyszerűen » Csirkemájas zöldborsós hús


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.