Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-tepsis csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg szárny, comb vegyesen
450g tejföl
picike ételízesítő
1 teáskanál majoránna
1,5 dl fehérbor
2 ek olaj
szárnyas fűszerkeverék
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tepsit kivajazom, morzsát szórok rá.
A csirkedarabokat befűszerezem, és szép sorban egymás mellé teszem a tepsiben. Egy külön tálban összekeverem a tejfölt, az ételízesítőt, a majoránnát, az olajat és a fehérbort. Az ételízesítővel csak óvatosan, mert a csirke már be van fűszerezve. A keveréket a csirkedarabok tetejére simítom, és fóliával lefedve 40 percig, majd azt levéve 10 percig készre párolom-sütöm.
Burgonyakrokettel tálalom.

Tanácsok:
Ha van rá lehetőség a fűszerezést néhány órával előbb megcsinálom, hagy érjenek össze az ízek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos-kekszes csirke » Chilis-szójás csirkemell » Babos tejszines csirkemáj » Mézes-csípős csirkemell
» Csirkemáj baconszalonnában » Csirkés spagettisaláta » Currys thai csirke » Csirkés zöldségtál
» Csirkemell töltve » Csirkevacsora » Csirkemell őzgerincben » A Lászlók csirkemájasa
» Sajtos-ananászos csirke » Almás csirke székelyesen » Kakukkfüves tepsis csirke » Csirkecomb citrommártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.