Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti sárgatúró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 liter tej,
10 tojás,
1-2 ek.cukor,
1-2 cs.van.cukor,
csipet só,
mazsola ízlés szerint

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, s míg melegszik, egy másik tálban összekeverjük a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Óvatosan a fövő tejbe öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk, le ne égjen. Addíg tart ez a művelet, míg a massza össze nem áll. Ekkor belekavarjuk a mazsolát, és a túrót egy szűrőbe öntjük, és egy tálra vagy lábosra tesszük, hogy jól lecsöpöghessen. Ez akár több óra is lehet, de fontos, hogy az összes savó kicsepegjen. Utána tálra borítjuk a túrót, ami már felvette a szűrő félgömb alakját, így jól szeletelhető. Sonkával tojással elengedhetetlen étele a Húsvétnak.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti palacsinta » Húsvéti koszorú » Húsvéti foszlós kalács » Sárgatúró
» Tojáslikőrös húsvéti torta » Húsvéti tojástorta 2. » Szirka (húsvéti finomság) » Húsvéti reggeli
» Ciprusi húsvéti leves » Húsvéti bárányragu » Húsvéti tojáslikőr » Húsvéti tojástorta
» Húsvéti jégkrém » Húsvéti rántott sajt » Húsvéti töltött kalács » Húsvéti sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.