Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti borkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles tészta
20 dkg sonka
20 dkg juhtúró
2 tojás
1 csokor zöldhagyma
kevés liszt a tésztához

Elkészítés:
A töltelékhez a juhtúrót simára keverjük egy felvert tojással, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sonkát és a vékony karikákra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt).
A mirelit tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére taszünk egy-egy adagot a juhtúrós-sonkás krémből, és úgy hajtjuk össze, mint a batyut: a négy sarkát egymásra borítjuk. A csomagokat alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük, nem túl szorosan egymás mellé. A tetejüket megkenjük a másik felvert tojással, és közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szép pirosbarnára nem sül; kb. 20 perc. Még forrón, lapáttal alányúlva leszedjük a fóliáról, és hagyjuk kihűlni. Ha a batyuk teljesen kihűltek, alufóliára tesszük és becsomagoljuk őket, majd a mélyhűtőben tároljuk fogyasztásig. Tehát hetekkel az ünnep előtt is elkészíthető, csak kiolvasztani, melegíteni kell tálalás előtt.

Tanácsok:
A töltelék szardíniával is finom, ilyenkor a juhtúrót nem sonkával, hanem összetört szardíniával keverjük össze.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti pástétom » Húsvéti sonkás tekercs » Húsvéti sonkaleves » Húsvéti tojáslikőr
» Húsvéti tál » Húsvéti nyuszi piskóta » Húsvéti nyuszi süti » Húsvéti sonka
» Húsvéti burgonyaleves » Ciprusi húsvéti leves » Húsvéti töltött pulykamell » Húsvéti sárgatúró
» Húsvéti palacsinta » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Különleges húsvéti tojások » Húsvéti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.