Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti sárga túró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 liter tej
20 db tojás
10 evőkanál cukor
5 dkg mazsola (elhagygható)
1-2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés:
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba, és éppen csak annyira keverem össze, hogy a sárgájuk kifakadjon, majd hozzáöntöm a tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzöm, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy szűrőbe fektetett gézdarabba, és pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle a tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig. Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a
kalács mellé.

Tanácsok:
Ez az édesség hagyományosan a Húsvét egyik - nálunk - nélkülözhetetlen hozzávalója.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti töltött pulykamell » Húsvéti tojás Isler » Sárgabarack kefír ital » Sárga túró(Kata-féle)
» Kókuszos sárgarépa turmix » Húsvéti töltött csirkemell » Sárgabarack-hab » Sárgarépa angolosan
» Sárgarépaleves kefírrel » Rántott Sárgarépa » Majorannás sárgarépafánk » Sárgabarackos bögrés süti
» Sárgabarackos sütemény » Rakott sárgarépa bulgurral » Sárgatúró » Almás sárgarépa saláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.