Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Intelligens fincsi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj (olvasztott)
3 csomag vaníliás cukor
1 l tej
10 púpozott ek liszt
3 ek mandulapehely
2 ek sárgabaracklekvár (a sütemény aljához)
3 ek vaj (a tepsi előkészítéséhez)

Elkészítés:
Előkészítünk 1 közepes és 1 nagy keverőtálat.
Szétválasztjuk a tojásokat: a nagy tálba a sárgákat, a közepesbe a fehérjéket tesszük. Rugós fejű kézi habverővel habosra keverjük a sárgákat a cukrokkal, majd lassan hozzáadagoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük.
Géppel kemény habot verünk a fehérjékből, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
Sütőpapírt terítünk egy tepsibe (méret a recept alatt!), alaposan kikenjük vajjal, szétkenjük rajta a lekvárt, majd beleöntjük a tésztát.
Meghintjük a mandulával, és betesszük a hideg sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel 50-60 percig sütjük. Kb. 20-30 perc sülés után, mikor a tészta teteje már szép aranybarna, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen! Akkor jó, ha már nem ring, mint a kocsonya.
Várjuk meg, míg kihűl, és akkor szeleteljük fel.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 37x29x7 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges krémes » Mogyorókrémes karika » Krémes sült spenót » Tejszínkrémes túrótorta
» Skót krémes I. » Krémes-diós kifli » Epres-krémes palacsinta » Fincsi süti
» Diós-kakaókrémes muffin » Sajtkrémes cukkini » Hatlapos krémes » Narancsos krémes
» Fincsi töltött padlizsán » Krémes máktorta 2 » Házi fincsi gyümölcs fagyi » Almás-krémes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.