Tutireceptek.hu fejléc

Intelligens fincsi krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj (olvasztott)
3 csomag vaníliás cukor
1 l tej
10 púpozott ek liszt
3 ek mandulapehely
2 ek sárgabaracklekvár (a sütemény aljához)
3 ek vaj (a tepsi előkészítéséhez)

Elkészítés:
Előkészítünk 1 közepes és 1 nagy keverőtálat.
Szétválasztjuk a tojásokat: a nagy tálba a sárgákat, a közepesbe a fehérjéket tesszük. Rugós fejű kézi habverővel habosra keverjük a sárgákat a cukrokkal, majd lassan hozzáadagoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük.
Géppel kemény habot verünk a fehérjékből, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
Sütőpapírt terítünk egy tepsibe (méret a recept alatt!), alaposan kikenjük vajjal, szétkenjük rajta a lekvárt, majd beleöntjük a tésztát.
Meghintjük a mandulával, és betesszük a hideg sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel 50-60 percig sütjük. Kb. 20-30 perc sülés után, mikor a tészta teteje már szép aranybarna, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen! Akkor jó, ha már nem ring, mint a kocsonya.
Várjuk meg, míg kihűl, és akkor szeleteljük fel.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 37x29x7 cm


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliakrémes tekercs » Skót krémes I. » Krémes-szilvás kocka » Fincsi kelbimbóleves
» Fincsi krémes » Vaníliakrémes almatorta » Mézes-krémes Kata-féle » Fincsi mokka turmix
» Francia krémes házilag » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Fincsi répatorta » Krémes szőlő saláta
» fincsibe » Sima krémes » Túrókrémes Charlotte-torta » Egyedi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.