Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Skót krémes I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 1 cs. szalalkáli, kevés só.

Krém: 1 l tej, 4 tojás, 4 púpozott ek. liszt, 5 púpozott ek. cukor, 2 cs. vaníliás cukor.

Elkészítés:
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalót beletesszük, és nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, vékony tésztát nyújtunk belőle. A tepsi hátulján 5-7 percig sütjük.

Krém: a tojássárgákat, cukrot, lisztet habverővel jól összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, 1-2 percig főzzük. A tojások fehérjéből felvert habot a forró krémhez keverjük, majd még forrón megtöltjük vele a lapokat.

Tetejét akár porcukorral, akár csokimázzal díszíthetjük.


A receptet beküldte: csandi1973

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes szőlő saláta » Hatlapos krémes » Mogyorókrémes karikák » Almás-krémes piskóta
» Citromkrémes pite » Sajtkrémes vadkacsamell » Inteligens krémes! » Mézes krémes Molyka-módra
» Karamellás fincsi krémes » Mézes francia krémes » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Kekszkrémes lúdláb
» Sajtkrémes minifánk » Hamis krémes2 » Omlós krémes » Pudingkrémes sportszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.