Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes-szalonnás batyu recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles tészta,
30 dkg főtt-füstölt császárszalonna.

A krémhez:
2 dl tej,
2 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
20 dkg erős aromájú sajt.

A tetejére:
tojásfehérje.

Elkészítés:
A leveles tésztát kiengedjük, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk. A vajat, a tejet és a lisztet felfőzzük, a végén belekeverjük a reszelt sajtot. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk. A kiszaggatott tésztakorongokra teszünk egy kevés sajtkrémet és szalonnakockát, a tésztát batyura hajtjuk, kevés vízzel összetapasztjuk a széleket, hogy a sütésnél ne nyíljon szét. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós batyu (Kata-féle) » Kolbászos batyu » Táska, vagy batyú, leves » Sonkás-gombás batyu
» Zöldséges rétesbatyu » Szüreti szőlős batyu » Őzbatyu » Túrós batyu
» Fantázia batyu » Almás batyum » Spenótos batyu » Sonkás vagy gombás batyu
» Alföldi batyu » Zöldséges batyu » Pizzás mini batyuk » Zöldséges batyuk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.