Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes-szalonnás batyu recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles tészta,
30 dkg főtt-füstölt császárszalonna.

A krémhez:
2 dl tej,
2 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
20 dkg erős aromájú sajt.

A tetejére:
tojásfehérje.

Elkészítés:
A leveles tésztát kiengedjük, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk. A vajat, a tejet és a lisztet felfőzzük, a végén belekeverjük a reszelt sajtot. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk. A kiszaggatott tésztakorongokra teszünk egy kevés sajtkrémet és szalonnakockát, a tésztát batyura hajtjuk, kevés vízzel összetapasztjuk a széleket, hogy a sütésnél ne nyíljon szét. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos batyu pudinggal » Karajbatyu » Alma batyuban » Batyuban sült hús
» Zöldséges csirkebatyu » Kolbászos batyu » Batyuban sült halfilé » Zöldséges batyuk
» Táska, vagy batyú, leves » Őzbatyu » Gombás-csirkés batyu » Sajtos batyu
» Sonkával töltött batyu » Kuksi túrós batyuja » Hawaii pizzás batyu » Szerencse Batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.