Tutireceptek.hu fejléc

Jutka almás krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,25 kg héjastól lereszelt alma

Krém:

230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor)
8 dl tej

Hab:

5 dl Hulala (habtejszín)
6 dkg porcukor
2 , 5 csomag habfixáló

Díszítés:

Csokidara v. kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat.
Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Krém:

8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel.

A kihűlt tésztára simítjuk.

A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.

Tanácsok:
Hűtőbe tesszük pár órára.

Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kekszes almás sütés nélkül » Almás meggyes pite! » Bögrés fahéjas almás süti » Habos-almás "pite"
» Almássüti 2. » Almás pite (fahéjas) » Almás, túrós lepény » Almás-diétás kekszgolyó
» Andi almás-diós pitéje » Almás pite másképpen » Almás vagdalt » Almás pite (nagy tepsihez)
» Almás mákos tejbegríz » Almasalata » Almás, zabpelyhes muffin » Almás táska(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.