Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jutka almás krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg kr. cukor
1 cs. sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
0,25 kg héjastól lereszelt alma

Krém:

230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor)
8 dl tej

Hab:

5 dl Hulala (habtejszín)
6 dkg porcukor
2 , 5 csomag habfixáló

Díszítés:

Csokidara v. kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat.
Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Krém:

8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel.

A kihűlt tésztára simítjuk.

A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk.

Tanácsok:
Hűtőbe tesszük pár órára.

Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom almás lepény » Mandulás-Almás Lepény » Bögrés fahéjas almás süti » Békebeli almás béles
» Almás gombóc » Almás puffancsok » Almás lepény » Almás, zabpelyhes muffin
» Almás pite másképp » Almás csirkecombok » Almássütemény kekszes!! » Almás sajtsaláta sonkával
» Forró almás pite puncs » Almás ropogós 2. » Almás, sajtos csirkemell » Almás rózsalekvár


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.