Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 deka liszt, 15 deka zsír, 1 csomag sütőpor, 20 deka cukor, 10 deka őrölt mogyoró, fél csomag vaníliacukor, és 2 tojás 1 kg alma, 8 deka vaníliacukor.

Elkészítés:
22 deka lisztet, 15 deka zsírral, 1 csomag sütőporral, 20 deka cukorral, 10 deka őrölt mogyoróval, fél csomag vaníliacukorral és 2 egész tojással összegyúrunk. A tészta egynegyed felét félretsszük. Tapsibe egyenletesen elhelyezve ,a nagyobbik részt befedjük 1 kg édes almával, melyet uborkavágón legyalulás után kézzel kinyomkodtunk. Az almát 8 deka vaníliás porcukorral megszórjuk és a tetejére a félretett tésztából, sűrű rácsot rakunk. Forró sütőben szép sárgára sütjük.


A receptet beküldte: andland

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» maradékos almás » Csokis-diós-almás süti » Almás morzsatorta » Almás tekercs
» Reform almás lepény » Túrós-almás lepény » Almás máglyarakás » Almás pecsenye
» Fűszeres almás kenyér » Mákos-almás kölessüti » Mogyorós halszeletek » Crumble almás
» Almás, sajtos csirkemell » Répás almás pirítós » Almás sült csirke » Fordított almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.