Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalácspuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 cm-es formához

18 dkg kalács/kenyér
5 dl tej
6 dkg margarin
9 dkg cukor
10 dkg mazsola
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához

Elkészítés:
Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.

A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.

Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).

10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás körtés kalácspuding » Mézeskalácspuding » Gyümölcsös kuszkusz » Tökmagos mézes
» Túrós - kávés szelet » Őszibarackos túrós szelet » Rebarbarás süti » Barnasörös kávétorta
» Horizont szelet » Karamellás gesztenyetorta » Csokihabos-diós szelet » Gőzgombóc felvidéki módra
» U1 Nóri féle joghurt torta » Brutális csokitorta » Diós szeletkék » Extra Gyors almatorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.