Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tápiókapuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 gr tápiókagyöngy
2,5 dl víz
1 vaníliarúd v. vanília aroma
5 dl tej (növényi v. állati)
7,5 ml folyékony édesítőszer
gyümölcs
diétás lekvár

Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban beáztatjuk a tápiókagyöngyöket a vízben és beletesszük a vaníliarúd magjait v. az aromát. Jó lenne, ha előző este beáztatnánk, de fél óra alatt is megszívja magát a gyöngy.
Ha már megszívta magát a tápióka, felöntjük tejjel és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amikor puding állaga lesz levesszük a tűzről, elkeverjük benne az édesítőszert, a vaníliarudat pedig kivesszük belőle.
Poharakba rétegezzük a gyümölccsel.

Tanácsok:
Ha előző este elkészítettük, hűtőben tároljuk fogyasztásig. Az ízek jobban összeérnek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: denique


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Örvényes brownie » Csokival töltött fánk » Mokkás meggyes piskótatorta » Joghurtos meggyes
» Rákóczi túrós I. » Gyors poharas citromkrém » Vaníliás lepény! » Formatartó mézeskalács
» Mogyoróöntetes-csokis muffin » Csokoládés szelet » Tejszínes-túrós sütemény » Kócos Kata
» Krémsajtlepény kékszőlővel » Aranyszínű almatorta » Aranygaluska tejsodóval » Fahéjas puding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.