Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás céklasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1,5 kg cékla
1 kg lila káposzta, gyalult
1/2 kg lila hagyma vékonyra szelve
20 dkg cukor
só ízlés szerint
3 dl 10%-os ecet
őrölt kömény
valamilyen tartósítószer

Elkészítés:
A céklát kicsit főzzük, apróra elkockázzuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A káposztát legyaluljuk, hagymát felszeljük, és az egészet összekeverjük a hozzávalókkal.
Pár órát pihentetjük, közben többször megkeverjük, aztán pici tartósítószer a tetejére, és fogyasztható is.
A maradék mehet a befőttes üvegekbe, mindenhez fogyasztható.

Tanácsok:
Hatalmas téli vitaminbomba.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás pogim » Káposztás paszuly II » Gyömbéres káposztás csirke » Rántott káposztaszeletek
» Káposztás rúd » Almás céklasaláta másként. » Savanyukáposztás tarja » Karácsonyi káposztasaláta
» Káposztasaláta 2 » Káposztás burgonyafelfújt » Kelkáposztás kolbász » Orosz céklasaláta
» Rukkolás céklasaláta » Káposztás oldalas kuktában » Káposztás bab csülökkel » Savanyú káposztás apróhús


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.