Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás csülökragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 25 dkg savanyú káposzta, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 teáskanál pirospaprika, 1 nagyobb birsalma, 2 dl tejföl

Elkészítés:
A csülköt megtisztítom és bõrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Megsózom, ráöntök 2 evõkanál vizet, és ráteszem a csülökcsíkokat. Fehéredésig pirítom, majd 3 dl vízzel puhára párolom és közben megkevergetem. Ha a lé elfõtt alóla, apránként, kevés forró vízzel pótolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a savanyú káposztát és a meghámozott, kicsumázott, vékony gerezdekre vágott birsalmát. Együtt párolom a hús teljes puhulásáig, végül hozzáadom az apróra metélt kaprot és az õrölt fekete borsot. Tálaláskor a tetejét lelocsolom tejföllel és pár kaporszállal díszítve kínálom. Sós vízbe fõtt burgonya a hozzá illõ köret.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás kolbász » Káposztás pogim » Káposztás tészta » Rántott káposztaszeletek
» Káposztás rántotta.. » Savanyúkáposztás metélt » Amerikai káposztasaláta » Galyasági káposztás hús
» Káposztás tekercs » Káposztás tarja » Káposztasaláta majonézzel » Káposztás liba.
» Kelkáposztás csirke » Káposztás kiflik » Káposztás-sárgarépa saláta » Káposztás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.