Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás csülökragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor kapor, 25 dkg savanyú káposzta, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 teáskanál pirospaprika, 1 nagyobb birsalma, 2 dl tejföl

Elkészítés:
A csülköt megtisztítom és bõrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Megsózom, ráöntök 2 evõkanál vizet, és ráteszem a csülökcsíkokat. Fehéredésig pirítom, majd 3 dl vízzel puhára párolom és közben megkevergetem. Ha a lé elfõtt alóla, apránként, kevés forró vízzel pótolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a savanyú káposztát és a meghámozott, kicsumázott, vékony gerezdekre vágott birsalmát. Együtt párolom a hús teljes puhulásáig, végül hozzáadom az apróra metélt kaprot és az õrölt fekete borsot. Tálaláskor a tetejét lelocsolom tejföllel és pár kaporszállal díszítve kínálom. Sós vízbe fõtt burgonya a hozzá illõ köret.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás burgonyafelfújt » Káposztás gombóc... » Káposztasaláta felturbózva » Káposztás pogácsa
» Kelkáposztás csirkemell » Almás káposztasaláta » Káposztás kiflik » Kel káposztástészta
» Káposztás kocka, cvekedli » Káposztás sztrapacska » Savanyúkáposztás metélt » Káposztás paprikás
» Kelkáposztás kolbász » Káposztás pacal » Nagyikám káposztás húsa » Káposztás knédli update1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.