Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú sertésszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
3 dl tej
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csokor kapor

1/2 evőkanál cukor
1 evőkanál ecet
köretnek 20 dkg széles metélt

Elkészítés:
A megmosott húst felszeleteljük, majd a szeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, és az olajon mindkét felükön hirtelen megpirítjuk.
Ezután a megtisztított, megreszelt vöröshagymát a hússzeletekre simítjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk.
A liszttel simára kevert tejet ráöntjük, az apróra vágott kaprot hozzáadjuk, és a cukorral meg az ecettel ízesítve puhára főzzük.
Közben a metéltet lobogva forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük és a húshoz köretként adjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás saláta » Bajor savanyú pecsenye » Savanyúkáposztás hús » Vegyes vágott savanyúság
» Edes-savanyu pulykamell » Savanyú májleves » Édes-savanyú csirkemáj » Vágott, vegyes savanyúság
» Dinsztelt savanyú káposzta » Édes-savanyú káposzta » Édes - savanyú sertés » Savanyú leves
» Savanyú rozskenyér » Nyári savanyúság télire » Savanyú göngyölt hús » Édes-savanyú tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.