Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdei szeletek recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznóhús(ha van, akkor malac, vagy süldő combhús)
só,
Őrölt bors
2 kk fenyőmag (kk=kávéskanál)
2 kk rozmaring
2 kk fűszerkeverék (negyed-negyed kk mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum és pirospaprika keveréke)
2 dl olaj

Kaprimártás

1 fiola kapribogyó, 3 dl sűrű tejföl, 3 tojássárga, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal.

Kaprimártás

A tejfölbe belekeverjük a nyers tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

Tanácsok:
Száraz, gyümölcsös fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hússzeletek » Erdei gombás lapcsánka » Balatoni borjúszeletek » Combszeletek banánnal
» Kapros erdei gomba » Gombás tarjaszeletek » Mustáros karajszeletek » Fűszeres karaj szeletek
» Gyümölcsös sertésszeletek » Feketeerdei adventi kalács » Mentás mézes tarjaszeletek » Göngyölt borjúszeletek.
» Diós-habos szeletek » Feketeerdei meggyes kuglóf » Rántott tojásszeletek » Erdéicsírke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.