Tutireceptek.hu fejléc

Erdei szeletek recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznóhús(ha van, akkor malac, vagy süldő combhús)
só,
Őrölt bors
2 kk fenyőmag (kk=kávéskanál)
2 kk rozmaring
2 kk fűszerkeverék (negyed-negyed kk mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum és pirospaprika keveréke)
2 dl olaj

Kaprimártás

1 fiola kapribogyó, 3 dl sűrű tejföl, 3 tojássárga, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal.

Kaprimártás

A tejfölbe belekeverjük a nyers tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

Tanácsok:
Száraz, gyümölcsös fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andres-szeletek » Erdeigyümölcsös túrókrém » Göngyölt borjúszeletek. » Isteni szeletek
» Csokis szeletek » Fekete-erdei vadász » Diós-habos szeletek » Selymes szeletek
» Erdei gyümölcsös bomba » Mustáros tarjaszeletek » Töltött cukkiniszeletek » Mentás mézes tarjaszeletek
» Ínyenc pulykaszeletek » Hússzeletek sajt ágyon » Erdei szelet » Töltött párizsiszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.