Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kardinális szelet (eredeti osztrák recept) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tojáshabhoz:
8db tojás fehérje,
180 g kristálycukor.
A tésztához:
2 egész tojás,
3 tojás sárgája,
55 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
55 g finomliszt.

A töltelékhez:
250 ml tejszín,
1 csomag habfix,
1 evőkanál feketekávé. ( tetszés szerint eper, málna, meggy, stb.)

Elkészítés:
Ehhez a különleges édességhez kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk. A másikhoz az egész tojásokat a 3 tojás sárgájával együtt, a porcukrot és a vaníliás cukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk. Sütőpapírból két 15x40 cm-es darabot levágunk, és egy nagy tepsibe egymás mellé fektetjük. A tojáshabot nyomózsákba tesszük, és mindegyik sütőpapírra hosszában 3-3 csíkot húzunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. A közöket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Így laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon (190 °C) 15-20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd a papírt az aljáról eltávolítjuk. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a kávéval barnára színezzük, (készíthetjük gyümölcsökkel is a krémet). Esetleg, ha a süteményt nem fogyasztjuk el azonnal akkor jó, ha a tejszínbe 1 csomag habfixet keverünk. A tölteléket az egyik csíkos tésztalapra kenjük, majd a másikkal befedjük. Óvatosan kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tálra rakjuk. Porcukrozva, esetleg a maradék krémmel megkenve tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Horizont szelet(Kata-féle) » Pudingos-túrós szelet » Babapiskótás puncs szelet » Panna cotta (alaprecept)
» Érlelt borsos szelet » Csokis muzliszelet » Poharas szilvás szelet. » Finom capuccinó szelet
» Acsai borzas szelet » Zserbó szelet másképp » Rumos szelet » Regina-szelet
» Csíkos szelet » Diós-barackos csodaszelet » Fokhagymás szelet » Eredeti padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.