Tutireceptek.hu fejléc

KAVART TÚRÓS recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej

A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz:

porcukor

Elkészítés:
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni. (Kavart almás)


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes túrós puffancs » Túrós-meggyes linzertorta » Juhtúrós gombasaláta » Túrós pogi II.
» Lángoló túrós palacsinta » A legegyszerűbb túrós süti » Túrós, kakaós csiga » Kapros- juhtúrós nokedli
» Andland Reszelt túrósa » Túrós szelet » Túrós-almás turmixital » Rakott túrós galuska
» Túrós töltött karalábé » Borzas túrós » Túrós bogyós » Finom túrós puffancs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.