Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kedvenc túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (10-15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt és 35-40 dkg búzaliszt keverékét használom; fontos hogy ne sima rozsliszt legyen, mert azzal nehéz bánni)
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 2+1 tojás
- 2 teáskanál só
- köménymag, szezámmag a tetejére

Elkészítés:
A margarint összemorzsolom a liszttel és a sóval. (Legutóbb a hideg margarint nagy lyukú lisztezett reszelőn reszeltem le és aztán morzsoltam össze.) Hozzáadom a túrót és a 2 felvert tojást.
Alaposan összegyúrom, majd alufóliával letakarva (vagy abba belecsomagolva) hűtőbe teszem egy éjszakára.

Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyújtom (ki milyen vastagon szereti), tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tepsire rakom, amit nem kell kikenni, sem kilisztezni. Tetejét megkenem a 3. felvert tojással, szezámmaggal és/vagy köménymaggal megszórom. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütöm, amíg szép aranybarna lesz.
(Légkeveréses sütésnél egy kis fémlábasba vizet teszek a sütő aljába, így nem szárad ki a tészta. Hamarabb és egyenletesebben sül.) A megadott mennyiség két nagy tepsibe fér bele, azaz két adagban sütöm ki.

Tanácsok:
Fele adag is készíthető, de ez a mennyiség is hamar elfogy.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós körtetorta » Felvidéki tepsis túrós » Gyors túrós pogi » Mazsolás túrós szelet
» Szezámmagos túrós pogácsa » Jucc kedvence » Juhtúros rántott hús » Sajtos kedvenc
» Meleg túrós pogácsa » Sajtos pogácsa 2 » Lusta túrós » Túrós rudak
» Meggyes-túrós alagút » Túrós rizs » Parti pogácsa » Túrósfánkok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.