Tutireceptek.hu fejléc

Kedvenc túrós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (10-15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt és 35-40 dkg búzaliszt keverékét használom; fontos hogy ne sima rozsliszt legyen, mert azzal nehéz bánni)
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 2+1 tojás
- 2 teáskanál só
- köménymag, szezámmag a tetejére

Elkészítés:
A margarint összemorzsolom a liszttel és a sóval. (Legutóbb a hideg margarint nagy lyukú lisztezett reszelőn reszeltem le és aztán morzsoltam össze.) Hozzáadom a túrót és a 2 felvert tojást.
Alaposan összegyúrom, majd alufóliával letakarva (vagy abba belecsomagolva) hűtőbe teszem egy éjszakára.

Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyújtom (ki milyen vastagon szereti), tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tepsire rakom, amit nem kell kikenni, sem kilisztezni. Tetejét megkenem a 3. felvert tojással, szezámmaggal és/vagy köménymaggal megszórom. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütöm, amíg szép aranybarna lesz.
(Légkeveréses sütésnél egy kis fémlábasba vizet teszek a sütő aljába, így nem szárad ki a tészta. Hamarabb és egyenletesebben sül.) A megadott mennyiség két nagy tepsibe fér bele, azaz két adagban sütöm ki.

Tanácsok:
Fele adag is készíthető, de ez a mennyiség is hamar elfogy.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joker pogácsa » Sörös-tepertős pogácsa » Túrós-gyümölcsös sütemény » Spenótpogácsa
» Rakott túrós galuska » Töpörtyűs pogácsa » Reszelt túrós II. » Mama szórt, túrós-meggyese
» Réteges tepertős pogácsa » Túrós batyu (Kata-féle) » Túrós süti nagyon finom » Tejszínes pogácsa 2.
» Túrós-barackos torta » Túrós borkrém » Túrós cukkini » Hamis túrós, joghurtból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.