Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kávés ír krémlikőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Baileys)

Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük.
A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük.
A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet.
A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt.
A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük.
Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük.
Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés-mogyorós szelet » Kávés-szelet » Túrós - kávés szelet » Krémlikőr
» Amerikai-kávés muffin » Kávés charlotte » Update 1 Kávés madártej » Arab kávés süti
» Kávés granita » Kókuszkrémlikőr » Kávés kocka » Gyors házi krémlikőr
» Kávés mascarpone torta » Kávés tekercs » Lekváros-kávés muffin » Ír krémlikőr házilag


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.