Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós rakott spenót recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
10 dkg juhtúró
2 dl főzőtejszín
15 dkg keményebb sajt
50 dkg friss vagy fagyasztott spenót
tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, majoránna

Elkészítés:
Lobogó forró vízben főzd ki a penne tésztát. Kevés olajon futtasd meg a felaprított spenótot, és adj hozzá 4 gerezd áttört fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd párold készre. Szórd bele a juhtúrót és öntsd fel a tejszínnel. Alacsony hőfokon főzd addig, míg a tejszín összesűríti. Egy jénai tál aljára szórd bele a penne tésztát, öntsd rá a spenótos szószt és reszeld rá a sajtot. Amikor a sajt kezd pirulni, akkor elkészült. Kb. 10 perc.
A tészta tetejére üthetsz egy-két tojást is, ez esetben akkor készül el az egytálételünk, amikor az tükörtojásszerűen rezgőssé válik.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott palacsinta » Sajtos-gombás rakott hús » Rakott tészta2 » Rakott krumpli gazdagon
» Spenót-torta » Gombával rakott krumpli » Feta sajtos spenot » Zöldséges rakott csirke
» Light rakott brokkoli » Itáliai Spenót Pie » Rakott rétes 2. » Vendégváró rakott tojás
» Sajtos spenótkrém » Virslivel rakott zöldbab » Hússal rakott tészta » Spenótos-húsos finomság


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.