Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbós szalonna recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél csomag mirelit kelbimbó,
2 db zsemle,
Szeletelt bacon szalonna,
Húsleves kocka,
2 fej fokhagyma,
Olaj,
Majoranna,
2 evőkanálnyi liszt

Elkészítés:
Húsleveskockás vízben megfőzöm a kelbimbót. Amíg puhul, felszeletelem a zsemlét, bedörzsölöm 1 fej fokhagymával és egy serpenyőben forró olajon megpirítom. Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. szózuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet. Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemle krutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonánk a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér szalonnával » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás csirkemellsült » Csirkemáj angolszalonnával
» Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás-hagymás virsli » Csirkemáj baconszalonnában » Szalonnás nokedli
» Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás karfiol
» Szalonnás rakottas » Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás sertésmáj » Rakott krumpli szalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.