Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban).
A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás szalonnás pite » Szalonnás karfiol » Szalonnás lapcsánka » Szalonnás sajtleves
» Szalonnás túrókrém » Szalonnás burgonyasaláta » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás, tojásos krumpli
» Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás-sajtos falatkák
» Szalonnás sütőtökleves » Szalonnás-hagymás virsli » Baconszalonnás spagetti » Tejfölös-szalonnás pizza


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.