Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban).
A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás sertésmáj » Szalonnás gnocchi
» Szalonnás rösti » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás göngyölt zöldbab » Szalonnás pulykatekercs
» Szalonnás sárgaborsóleves » Borsos burgonyafőzelék » Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás rakott pogácsa
» Almás-szalonnás pecsenye » Szalonnás-sajtos falatkák » Szalonnás szendvicskrém » Szalonnás édesburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.