Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk.
A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban).
A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük.
Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás-pórés spagetti » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás masnik » Almás-szalonnás pecsenye
» Szalonnás szendvicskrém » Szalonnás hagymás krumpli » Szalonnás sajtleves » Szalonnás rakott pogácsa
» Szalonnás aszalt szilva » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás pulykatekercs » Szalonnás gnocchi
» Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Szalonnás édesburgonya » Szalonnás pirog


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.