Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás sertésmáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
½ kg sertésmáj,
2-3 vékony szelet füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 evőkanál étolaj,
2 dl tejföl,
½ citrom leve,
só,
bors,
majoranna ízlés szerint.

Elkészítés:
A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!!
Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk.
Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!).
Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.

Tanácsok:
Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésmájas tál » Szalonnás pirog » Szalonnás gnocchi » Baconszalonnás csirkemell
» Szalonnás-sajtos falatkák » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás édesburgonya » Szalonnás lencse
» Almás-szalonnás pecsenye » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás zsemlegombóc » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás sütőtökleves » Baconszalonnás spagetti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.