Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg húsos szalonna,
40 dkg hagyma,
1,2 kg zöldpaprika,
40 dkg paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál cukor,
só.

Elkészítés:
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.
Sózom, majd fedő alatt puhára párolom.
Szükség esetén cukorral ízesítem.
Puha kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis, lecsós csirkemáj » Almás-szalonnás pecsenye » Lecsós-virslis "tokány" » Szalonnás aszalt szilva
» Hal lecsósan » Kocsonyázott lecsó » Szalonnás sárgaborsóleves » Lecsós brokkoli
» Új Nokedlis lecsó » Quinoás lecsó » Lecsós pecsenyekacsamáj » Lecsófészek padlizsánon
» Mediterrán lecsó » Szalonnás lapcsánka » Cigány csirkés lecsó » Szalonnás lencse


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.