Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg húsos szalonna,
40 dkg hagyma,
1,2 kg zöldpaprika,
40 dkg paradicsom,
1 evőkanál pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál cukor,
só.

Elkészítés:
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.
A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát.
Sózom, majd fedő alatt puhára párolom.
Szükség esetén cukorral ízesítem.
Puha kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» tofus lecsó » Töklecsó » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Szalonnás torta
» Lecsós tojáslepény » Szalonnás sajtleves » Tojásos-lecsós gomba » Lecsós pecsenyekacsamáj
» Tojásos lecsó burgonyával » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás csirkemellsült » Szalonnás gnocchi
» Szalonnás zsemlegombóc » Szalonnás nokedli » Lecsó római tálban » Lecsós bab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.