Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres almás kenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
15 dkg nádcukor
1 joghurt
2 tojás
2 vaníliáscukor
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
negyed kk. őrölt szegfűbors
8 zöld kardamom magja összetörve
fél kk. őrölt szerecsendió
50 dkg alma

a tetejére:

5 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg hideg vaj
2 ek durvára vágott dió
a fűszerekből egy csipetnyi

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és lereszeljük. Félrerakjuk.
A vajat és a cukrot egy percig kézimixerrel verjük.
Hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd a levétől kinyomkodott reszelt almát.
Rászitáljuk a fűszerekkel és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.
A tetejére a morzsához a cukrot, a csipetnyi fűszert és a lisztet elkeverjük, a hideg vajat felkockázva hozzáadjuk, kézzel gyorsan elmorzsoljuk.
Egy kb. 20x9 cm-es dobozformát sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk a morzsával, és a dióval, picit megnyomogatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 65 percig tűpróbázva sütjük.
Ezután még 25 percig a kikapcsolt, kissé kinyitott ajtajú sütőben hagyjuk, majd kivéve 10 percig rácson pihentetjük. A sütőpapírral együtt vesszük ki a meleg sütit a formából óvatosan, mert ekkor még könnyen omlik körben leszedjük a sütőpapírt, alulról is kihúzzuk, és csak teljesen kihűlve szeleteljük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás "kenyér" » Fűszeres diós-mézes torta » Hagymás zsíroskenyér » Cukkini kenyér
» Öntött almás » Birsalmás sertéskaraj » Almás krémes, sütés nélkül » Almás-lekváros pite
» Almás keksz (Kata féle) » Egyszerű kenyérsaláta » Rétesjellegű almás rúd » Franciska almás lepénye
» Répás-almás nasi » 24 órás kenyér » Almás diós másképpen » Almás-fahéjas palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.