Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb (vagy pulykamell)
50 dkg csuszatészta (fodros kocka)
450 g tejföl
25 dkg trappista sajt (reszelt)
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
1 db füstölthús kocka
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölthús kockát.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával fűszerezzük.
Lefedve 10 percig pároljuk, majd a fedő nélkül addig pirítjuk, amíg a hús által kiengedett lé elpárolog.
A tésztát a tejföllel és a reszelt sajttal, valamint a hússal összekeverjük.
Egy nagy lapos sütőformát kivajazunk, és belesimítjuk a tésztát.
Sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tepsis burgonya » Almás pite /nagyon finom/! » Egy tészta - négy torta » Sajtos sült burgonya
» Krémsajtos csirkemell » Sajtos sült rizsgolyók » Sajtos rúd I.- II. » Hal finom bundában
» Miniszteri sajtos pogácsa » Hagymás-sajtos pirítós » Kedvenc sajtos pogácsám » Sajtos csiga-bigák
» Hússal töltött tészta » Sajtos brokkolitál » Jókai finombableves » Sajtos-gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.