Tutireceptek.hu fejléc

Kínai töltött kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- Egy kisebb, 1,5 kiló körüli kacsa
- 4 fej gomba
- 3 zöldhagyma
- Egy gyömbérgyökér
- 10 dekagramm darált sertéshús
- Maréknyi fõtt fehérbab
- 3 evõkanál olaj
- 2 evõkanál szójamártás
- 1 evõkanál Cherry

Elkészítés:
A megtisztított kacsát két percre forró vízbe merítjük, majd fölakasztjuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk.
Másnap: a gombákat apró szeletekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyira aprítjuk.
Forró olajban két percig sütjük a húst, a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a babot és a gombát, újabb két percig sütjük.
Ha kihűlt, megtöltjük e keverékkel a kacsát. Gondosan bevarrjuk.
A cherryt és a szóját kevés olajjal összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a kacsát és - sütõben- másfél órán át sütjük.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű töltött tojás » Töltött zsemle » Töltött kenyér » Sajtos töltött cukkini
» Kolozsvári rakott kacsa » Töltött hagymacsónakok » Sült töltött zsömle » Töltött zeller
» Fincsi töltött padlizsán » Töltött kelkáposzta » Töltött karaj, másképpen » Töltött dagadó erdélyiesen
» Körözöttel töltött paprika » Egyszerű töltött lángos » Töltött túrókalács » Túróval töltött sült alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.