Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Köményes-mandulás borkorcsolya recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ízlés szerint szeletelt mandula,
köménymag,
1 db tojás,
csipet só,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg finomliszt.

Elkészítés:
Elmorzsoljuk a lisztet az élesztővel, beletesszük a langyos vajat, a tojássárgájákat, a sót meg a tejfölt, és kemény tésztát gyúrunk belőle.
Egy óra hosszat hideg helyen pihentetjük, majd liszttel megszórt gyúródeszkán egy centi
vastag téglalappá kinyújtjuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, meghintjük köménymaggal és durvára vágott mandulával.
Derelyemetszővel rudacskákra vágjuk, kizsírozott tepsire tesszük, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas borkorcsolya » Húsvéti borkorcsolya » Sajtos borkorcsolya » Leveles sós pogácsa
» Krumplispite » Szezámmagos rudacska » Sajtos-virslis kígyórétes » Túrós-ropogós
» Juhtúróval töltött pogácsa » Legényfogó sajtos perec » Algíri krumpli » Pikans izü sajtos langos
» Omlós kapros-túrós kiflik » Aszpikos sonka » Citrom felfújt » Juhsajtos-olívás muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.