Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos ropi recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 20 dkg reszelt trappista sajt,
- 1/2 margarin,
- 1 tojás,
- 1 kicsi tejföl,
- 1/2 cs. sütőpor,
- ízlés szerint (kb. 2 teáskanálnyi)
(Óvatosan kell bánni a sóval, mert a sajt is
sós.)

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk tésztává. Nehezen áll össze és kemény tészta lesz belőle.
Ha nem akar összeállni, akkor kicsi tejföl vagy margarin hozzáadásával megkönnyíthető a munkafolyamat.
Kis diónyi darabokat csipkedünk le a tésztából, majd golyókat formázunk belőle. Ebből a mennyiségből kb.
40-50 db lesz, attól függően, hogy mekkora nagyságú golyókat formázunk.
Utána gáz vas ropisütőben kettesével megsütjük.
Ne tegyük túl közel a tésztagolyókat, mert miután kilapítjuk a sütővassal, összesülhetnek és nem lesz szép tallérformája. Zacskóba téve sokáig friss marad. Forrónak kell lennie a vas ropisütőnek, nem kell kikenni, olajozni sem a sütőt, mert a tészta elég zsíros, nem fog leragadni. Ha elég forró a sütő, nagyon hamar sülnek, kb. 10-10 mp mindkét oldal.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karotta » Sajtos sült tök » Sajtos-sonkás muffin » Füstölt sajtos csirkemell
» Füstöltsajtos csirkemell » Sajtos gombás csirkemell » Sajtos-sonkás burgonya » Medvehagymás-sajtos kifli
» Tepsis sajtos burgonyapüré » Tojásos, sajtos egytál » Márványsajtos pulyka » Sajtos gomba
» Sokmagvas-sajtos sós rudak » Sajtos rántott csirkemáj » Vajas sajtos pogi » Szezámos sajtos tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.