Tutireceptek.hu fejléc

Kozák sapkák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A szóráshoz

30 dkg kókuszreszelék
A mázhoz

16 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
A krémhez

25 dkg porcukor
8 dl tej
2 csomag Vanillincukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Rama
A tésztához

fél dl víz
fél csomag Sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás

Elkészítés:
Elkészítés

Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kozáksapka » Kozák sapka torta » Hólabda / kozáksapka » Kozák sapka
» Diétás kozáksapka » Kozák sapka sütés nélkül » Kozák sapka 2. » Rusei sapkák
» Rusian sapkák :) » Epertorta 2 » Csokichipses brownie » Kakaós bomba
» Szalámi tészta » Erdélyi szász torta » Kókuszos, ananászos krémes » Kókuszos dominó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.