Tutireceptek.hu fejléc

Krémes gyümölcssaláta1 recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Négy nyári alma
Négy oszibarack
Tíz dekagramm eper
Négy szelet konzerv-ananász
Két evokanálnyi mandula
Két pohár víz
Három evokanál cukor
Két evokanál kukoricaliszt

Elkészítés:
az almát kimagozzuk, szeletbe vágjuk, ugyanúgy az oszibarackot is.
Az epreket félbe szeljük.
Természetesen a saláta télen is elkészíthető,
ilyenkor konzervet használunk, vagy más, télen kapható gyümölcsöket, almát, körtét, banánt.
A mandulát durvára daráljuk.
A gyümölcsöket tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Főzés: a kukoricalisztet kevés vízben föloldjuk, belekeverjük a mandulát, cukrot, majd az egész vizet.
Tíz percig kis lángon főzzük.
Hagyjuk kihülni, közben meg-megkeverve, nehogy bőr képzodjön rajta.
Ha kihult, ráöntjük a salátára.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes zserbó » Krémes kalács » Krémes kerék » Krémes-túrós
» Francia mákos krémes » Krémes hagymaleves » Hamis krémes » Tejszínes mézes minikrémes
» Tojáskrémes szendvics » Almás krémes kocka » Gyümölcskrémes » Karamell-krémes kocka
» Sárga krémes kekszkocka » Krémes szőlő saláta » Bözsi néni almás krémese » Krémes másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.