Tutireceptek.hu fejléc

"lábtörlő" recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Pizza tészta:
35 dkg liszt,
1 dl tej,
1/4 kocka friss élesztő,
1-1 csapott kávéskanál só és cukor,
1 kávéskanál olaj.

A szövéshez:
7 db roppanós virsli
Lekenéshez: 1 tojás

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".

Tanácsok:
Mikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti zöldségekkel,salátákkal tálaljuk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párom zöldséges tésztája » Sonka kalácstésztában » Spagetti Carbonara tuningolva » Rimini spagetti
» Baconos-tészta » Rakott tészta Judit módra » Hagymás sajtos galuska » Citromos-ricottás tészta
» Paleos kenyér » Burgonyás pite lazaccal » Csirkés-gombás fussili » Finn palacsinta
» Mogyorós-sajtszószos tészta » Csípős spagetti 2. » Rakott tészta gyümölcsel » Sonkával rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.