Tutireceptek.hu fejléc

Lapóka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1-2 pohár kefír
késhegynyi só
tej
élesztő
cukor
zsír - a tészta kenéséhez
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, sóval, kefírrel.
Lágy tésztát kapunk melyet két részre osztunk, téglalap alakúra nyujtjuk, zsírral vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük - csigákat kapunk - melyet lisztezett deszkán 20 percig kelesztünk.
Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Vigyázzunk az olajjal, mert ha nagyon forró hirtelen sül, megbarnul és kemény kérget kap.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Éva1963


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc tepsiben sütve » Maradékból rakott tészta » Olaszos tészta » Magyaros lángos
» Almás táska » Túrós -spenótos burek » Gombás sonkás metélt » Rakott diós metélt
» Hűtős lángos » Pórés spagetti » Sajtos főzött nudli (olcsó) » Spenótos tészta (vegan)
» Kati néni vargabélese » Mindentbele tészta » Siu mai - kínai ravioli » Burgonyalepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.