Tutireceptek.hu fejléc

Lapóka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1-2 pohár kefír
késhegynyi só
tej
élesztő
cukor
zsír - a tészta kenéséhez
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, sóval, kefírrel.
Lágy tésztát kapunk melyet két részre osztunk, téglalap alakúra nyujtjuk, zsírral vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük - csigákat kapunk - melyet lisztezett deszkán 20 percig kelesztünk.
Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Vigyázzunk az olajjal, mert ha nagyon forró hirtelen sül, megbarnul és kemény kérget kap.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Éva1963


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettiropogós » Krémsajtos tésztaöntet » Szalonnás mártás makarónira » Erdész metélt
» Tejszínes csirkés penne » Sonkás palacsinta krémsajttal » Túrós – hagymás galuska » Tarkedli
» Töltött lepény (Olcsó) » Gombás, csirkés lasagne » Vadász nokedli » Sonkás gombás penne
» Fenyőmagos-brokkolis spagetti » Tepszis spagetti » Leveles-sonkás finomság » Cukkinis farfelle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.