Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lapóka recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1-2 pohár kefír
késhegynyi só
tej
élesztő
cukor
zsír - a tészta kenéséhez
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, sóval, kefírrel.
Lágy tésztát kapunk melyet két részre osztunk, téglalap alakúra nyujtjuk, zsírral vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük - csigákat kapunk - melyet lisztezett deszkán 20 percig kelesztünk.
Forró olajban mindkét oldalát megsütjük, tejföllel, fokhagymával, reszelt sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Vigyázzunk az olajjal, mert ha nagyon forró hirtelen sül, megbarnul és kemény kérget kap.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Éva1963


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Maradékból rakott tészta » Makaróni csirkehússal » Sonkás diós penne » Mediterrán húsos tészta
» Fettucine al pollo (4 adag) » Rakott tarhonya sajternyővel » Magyaros lángos » Rakott diós metélt
» Burgonyalepény » Falusi csöröge » Tortilla tészta » "lábtörlő"
» Csupa zöld metélt » Csirkés-gombás fussili » Csúsztatott palacsinta I. » Sajtos penne sonkával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.