Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lazachab recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg friss lazacfilé
10 dkg füstölt lazac (törmelék is jó)
5 dkg juhtúró
1 dl tejszín
2-2 evőkanál zseletinpor és frissen reszelt torma
1 csokor snidling
só, törött bors
néhány salátalevél

Elkészítés:
A füstölt lazac olaját leszűröm, serpenyőben felforrósítom és a darabokra vágott nyers lazacot megpirítom fajta, majdsaját levében megpárolom.
A tejszínből kemény habot verek, a zselatint 1 dl vízben folyósra melegítem.
Egy formát folpack fóliával kibélelek.
A párolt lazacot turmixgépbe teszem (ha nincs, botmixerrel is lehet dolgozni), ráöntöm a tejfölt, a citromlevet, hozzáadom a füstölt lazacot és sóval, borssal ízesítem. A pürét összeforgatom a tejszínhabbal és a már nem forró zselatinnal.
A masszát a formába töltöm, lefedem és hűtőbe teszem.
Tálalás előtt salátalevéllel bélelt tányérra borítom és felszeletelve kínálom.

Tanácsok:
Három napig eláll. Tipikus karácsonyi vendégváró.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés túrós kalács » Bajor májgombócleves » Hagymás kukorica leves » Sütőtökös bableves
» 3 perces saláta Antiapu módon » Leves másnaposságra » Tejszínes zöldborsóleves » Éjféli lencse
» Tejfölös karalábéleves » Tejleves » Borleves másik változata » Egzotikus gyümölcsleves
» Tejszínes fokhagyma leves » Húsleves Rolanita módra » Szlovén krumplis gombaleves » Zöldsaláta kacsamellfilével


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.