| Lazagna Marianntól receptTésztafélék Hozzávalók: 1 csomag lazagna száraztészta 40 dkg darált hús sürített paradicsom, vagy héj nélküli egész paradicsom konzerv 20 dkg reszelhető sajt 1 doboz gomba 1 fej vöröshagyma 2-3 ger.fokhagyma 2 ek.liszt fél liter tej 2dl tejföl oregánó, bazsalikom,só, bors olíva olaj és vaj Elkészítés: A vajon világosra pirítom a lisztet és felengedem a felforralt tejjel, beleteszem a tejfölt és kis lángon csomómentesre keverem. A finomra vágott hagymát megpirítom az olíván és vajon, megpirítom a húst és a gombát, felengedem a paradicsommal,és majdnem készre főzöm. A tészta lapokat egy jénaiban vagy teflon tepsiben lefektetem és jön rá 1 réteg húsos szósz, 1 réteg a beshamelből.A legvégén tészta réteg maradjon, arra reszelt sajt kerül és előmelegített sütőben pirosra sütjük.(kb. 20 perc alatt) Tanácsok: Jóval olcsóbb, finomabb és kiadósabb, mint a bolti lazagna.Vegetáriánusok párolt zöldséggel készíthetik hús helyett. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |