Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagyományos mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg vaj
25 dkg cukor
15 dkg méz
0,5 dl víz (de lehet, hogy még ennyi sem kell)
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanálnyi őrölt fűszerkeverék - fahéj, szerecsendió, szegfűszeg

A díszítéshez:
1 tojásfehérje
8 dkg cukor
félkanálnyi citromlé

Elkészítés:
Keverd össze a mézet, a cukrot, a vajat és a vizet, majd tedd fel egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Egy másik tálban keverd össze a fűszereket, a lisztet, a szódabikarbónát, és öntsd hozzá a meleg hozzávalókat. Mikor már nem annyira meleg az egész, dolgozz el benne egy tojást. Az a legjobb, ha a tészta ezután 2-3 éjszakát pihen a hűtőben. Mielőtt sütöd, nyújtsd ki, körülbelül 2-3 mm-esre, és formázd tetszőlegesre. 180 fokos sütőben süsd úgy 15-20 percig. Díszítésként verd fel a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. Tubusba téve díszítsd a már kisült és kihűlt tésztát.
Ha a karácsonyfára akarod aggatni, akkor sütés előtt lyukaszd ki, különben könnyen elreped a már kisült tészta.


A receptet beküldte: Akira001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács (Kata-féle) » Mézeskalács karácsonyra » Mézeskalács 100 db-os » Mézeskalács tuti recept
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Pöti mézeskalácsa » Puha mézeskalács II. » Gyömbéres mézeskalács
» Mézeskalács, puha és finom » Hagyományos padlizsánkrém » Mézeskalács függelék » Boszorkányos mézeskalács
» Hagyományos gyümölcstorta » Hagyományos, lekváros fánk » Szalontüdő hagyományosan » Mézeskalács....


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.