Tutireceptek.hu fejléc

Magas Tátra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Lapokhoz:

4 dl víz
25 dkg zsír
40 dkg liszt
10 tojás

Krém:

2 cs főzés nélküli (hidegen keverhető) csokis/mogyorós krémpor
1 dl víz
1 cs zselatin
6 dl tej
fél l habtejszín

Tetejére:

tortabevonó

Elkészítés:
2 dl vizet elkezdünk forralni 12,5 dkg zsírral, majd ha már elolvadt akkor hozzáadjuk a lisztet is, és addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként belekeverjük gépi habverővel a tojásokat.

Ha ez kész akkor egy közepes tepsit (35*20 cm) alaposan kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapot.

A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot ugyanígy.

A krémhez a tejben a leírás szerint elkeverjük a krémport. A vízben feloldjuk a zselatint és addig melegítjük, amíg el nem olvad. Ha kezd kihűlni akkor hozzákeverjük a krémhez.

Az alsó lapra rákenjük a krémet, majd erre rásimítjuk a keményre felvert tejszínt és befedjük a maradék lappal. A tetejét olvasztott tortabevonóval díszíthetjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Havas Tátra » Tátracsúcs » Gofri recept egyszerűen » Görög süti
» Ananász krémszelet » Mézesszelet » Expressz túrós béles » Kalács lisztérzékenyeknek
» Bálint szelet » Gyümölcsös zabpelyhes süti » Merülős túrós » Kávés-diós szelet
» Kornélia torta » Túrós-gyümölcsös tiramisu » Mini Sacher tortám » Almás-túrós süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.