Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalács lisztérzékenyeknek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kalácshoz:
2 dl tej (1,5%-os)
2 dkg élesztő
20 dkg kukoricaliszt
20 dkg rizsliszt
4 dkg sütőmargarin
2 tojássárgája
8 dkg cukor (vagy szorbitol)
1 evőkanálk olaj

Elkészítés:
Kevés langyos tejbe beáztatjuk az élesztőt. A kukoricalisztet, a rizsliszttel, a margarinnal, a maradék langyos tejjel, a tojássárgájával és a tejbe áztatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Kevés sóval és a cukorral (vagy cukorpótlóval) ízesítjük. A tésztát hólyagosra jól kidolgozzuk, majd olajjal kikent formába téve meleg helyen kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 1 órán keresztül sütjük. Cukorbetegeknek érdemes a kalács súlyát még egészben megmérni, hogy követni tudják az elfogyasztott kalács szénhidrát-mennyiségét.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boszorkányos mézeskalács » Kürtőskalács » Fűszeres-almás kalács » Feketeerdei adventi kalács
» Hagyományos mézeskalács » Különleges fonott kalács » Kakaós kelt kalács » Mézeskalács :)
» Narancsos update kalács » Sonkás kelt kalács » Szirupos-mákos kalács » Finom selyem kalács :)
» Húsvéti kalács » Kürtöskalács házilag » Adventi kalács » Maradék kalácsból


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.