Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kornélia torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
8 db tojás,
3 evőkanál prézli,

Krémhez

20 dkg vaj,
5 evőkanál (holland tipusu) kakaópor,
fõtt kávé,
kevés cukor.

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral alaposan kidogozzuk, belekeverjük a diót+prézlit, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját.
Vajjal kikent, kiprézlizett tortaformába tesszük, lassú tüzön tűpróbáig sütjük.
A kakaóport kevés cukorral és annyi kávéval amit felvesz, főzzük és besűrítjük.
Tálban a vajat kevés cukorral habosra keverjük, a kihült csokoládét belekeverjük.
A tortát kihülés után 3 részre vágjuk, krémmel megkenjük, díszítjük izlés szerint marcipánnal, vagy dióval.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszgolyó torta » "Habkrém" torta » Diétás epres túrótorta » Krémes málnatorta
» Anyós torta » Finom torta » Málnás-cseresznyés torta » Csokis meggyes torta
» Tejszines meggytorta » Lepke torta » Sárgarépa torta » Zebratorta másképp
» Mascarponés csokitorta » Oroszkrém torta II. » Gyümölcsös joghurttorta » Kivis túrótorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.