Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Light lencsegulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg előző nap beáztatott lencse
1 db nagyobb csirkemell filé
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 cikk zeller
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 db babérlevél
1 ek napraforgó olaj

A galuskához

1 db db tojás, liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús.
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a zöldségeket, a babérleveleket, és felöntjük vízzel (főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és beleszaggatjuk a galuskát, készre főzzük.

Tanácsok:
Más hússal is készíthető, de csirkemellel a legkímélőbb.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Summer Light » Light joghurt torta » Gofri light » Light frankfurti saláta
» Zöldfűszeres light saláta » Light Limara » Light Red » Light madártej
» Light drink gyerekeknek » Palacsinta light » Rákóczi túrós light » Székelykáposzta light
» Light almamártás » Lightos lángos » "Light" chili con carne » Joghurt torta light


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.