Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés padlizsánleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
70 dkg padlizsán,
40 dkg uborka,
2 csirkemell,
25 dkg metélt tészta,
citrom (leve),
1 fej hagyma,
1 cm gyömbér (darabka),
1 kávéskanál kömény,
1 kávéskanál fűszerpaprika (piros),
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
1 kávéskanál kurkuma,
1 kávéskanál curry,
4 koriandermag,
1 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál olaj,
só.

Elkészítés:
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az őrölt fűszereket és 4 dl vizet. Összekeverjük, felforraljuk, sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. A csirkemellet hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük a felkockázott uborkával és padlizsánnal, és 25 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a főzés vége előtt 5 perccel a leveshez adjuk. A tűzről levéve citromlével ízesítjük, korianderrel megszórva, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkés penne » Csirkés pizza görögösen » Csirkés avokádósaláta » Csirkés Waldorf-cipó
» Csirkés tálka » Kefires csirkeszárny » Csípős pácolt csirkeszárny » Csirkés-fetás tészta
» Rokfortos-csirkés spagetti » Csirkés zöldsaláta » Csirkeszárny Orly módra » Mediterrán csirkesaláta
» Angol csirkesaláta » Csirkés-gombás kavarodás » Ropogós csirkeszárny » Xenia csirkés makarónia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.