Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves magyarosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4dkg zsir

2ek. liszr
pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1dl tejföl
1 tojásból csipetke

Elkészítés:
A gombát tisztitsd meg, szeleteld fel. A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát, add hozzá a gombát, csipetnyi sót, és időnként meg-megkeverve saját levében párold addig, mig zsirjára sül. Szórd meg liszttel, piritsd világosra. A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel 1l vizzel. Addig főzd, mig a gomba megpuhul. Szaggass bele egy tojásból csipetkét, s ha elkészült, a tejfölt,és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá. Azon melegében kináld.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aperol koktél magyarosan » Sajtos-sonkás gombaleves » Gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves
» Sűrű tejfölös gombaleves » Zöldborsós gombaleves » Erdei gombaleves » Gombaleves egyszerűen
» Gombaleves Tamás módra » Spagetti magyarosan » Göcseji gombaleves » Tejfölös gombaleves
» Gombaleves á lá Milli » Mackó úr gombalevese » Tartalmas gombaleves » Tejszínes gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.