Tutireceptek.hu fejléc

Májpástétom Maris módra recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
100 g vaj
2 kozepes fej hagyma
2 baberlevel
1 kk rozmarin (En szaritottat es oroltet hasznaltam)
2 gerezd fokhagyma
negyed szerecsen dio reszelve
3 ek brandy
negyed kk so
fel kk orolt bors
125 g orolt mandula
negyed kk fahej

Elkészítés:
A hagymat megpiritjuk, ra dobjuk a majat es kb 2 percig piritjuk. Meglocsoljuk a brandyval, beletesszuk a baberleveleketes a tuzrol leveve, razuzzuk a fokhagymat, fuszerezzuk, es sajat gozeben hagyjuk megpuhulni, ez meg is tortenik, mig kihul. Keses robotgepben a vajjal osszedolgozzu, megkostoljuk, izesitest javitjuk.
A format kibeleljuk nylonnal, megszorjuk durvara vaogtt pisztaciaval, beletoltjuk a majat, lefedve a hutoben tartjuk felhasznalasig.

Tanácsok:
A maj teteje megzoldul, de belul rozsaszin marad, tehat a hules utan ne hagyjuk sokaig allni.
A parom nem gyozte dicserni.

A zoldules megakadalyzasara be lehet vonni zselevel.


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gőzgombóc Kati módra » Csirke toledói módra » Gyümölcsleves Lajos módra » Kedvenc szelet Ági módra
» Tepsis tarja b-anya módra » Tojás leves Ági módra » Uborka saláta Görög módra » Fettuchini (magyar módra)
» Paprikás szegedi módra » Csoki torta Maris módra » Csirkemáj kínai módra » Csülök Bajor módra
» Lúdláb-update módra » Tepertőkrém paleo módra » Sült paprika Györgyi módra » Házi joghurt Marcsi módra


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.