Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanálsó,
1/2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
1 evőkanál mák.

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot.
Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal.
Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. 8-felé osztom és zsemléket formálok belőle, majd kilisztezett tepsibe teszem, megszórom mákkal és további 20 percig kelesztem.
A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlekenyér » Habkönnyű mákos » Kaporleves zsemlekockákkal » Töltött zsemlécske
» Mákos őzgerinc » Zsemlés rakott túró » Meggyes-mákos sajttorta » Light mákos guba
» Bögrés mákos » Töltött zsemle » Császártöltési mákos guba » Mákos golyók
» Almás-mákos rakott tészta » Csodadiós vagy -mákos » Vastag mákos sütemény » Mákos krémes II


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.