Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málna lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg málna
1 zacskó zseléfix 1:1
1, 5 kg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:
A megmosott, átválogatott málnát a citromlével, kevés cukorral és a zseléfixszel összekeverjük. Alacsony hõfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, és, ha forr, belekeverjük a maradék cukrot. Legalább 3 percig fõzzük. A lekvár felét átpasszírozzuk, hogy ne legyen olyan magos. A maradék lekvárhoz adjuk, és további kb. 5 perc alatt készre fõzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk. Az üvegeket a lekvárral színültig töltjük, majd azonnal légmentesen lezárjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pomelolekvár » Málnaturmix » Málnafagyi » Lekváros Linzer (fenyőfa)
» Fincsi málna torta » Zöldteás málnaleves » Málnás piskótabomba » Málnaszörp
» Avokádókrém málnaöntettel » Lekváros derelye » Meggylekváros muffin » Lekváros táska
» Málnás-csokis piskóta » Csokoládékrémes málnatorta » Lekváros kavart tészta » Málna-hab


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.