Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnalekváros sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj,
20 dkg cukor,
1 vaníliarúd kikapargatott belseje,
1 citrom reszelt héja,
1 tojás,
30 dkg finomliszt,
1 csipet só,
6-8 evőkanál málnalekvár.

Elkészítés:
A puha vajat, a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel összehabosítjuk 3-4 perc alatt, majd hozzádolgozzuk alaposan a tojást. Ezután a liszthez vegyítjük a sót, és a lisztet 2-3 részletben beledolgozzuk a vajas masszába.
Az összeállított tésztát folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.

Sütés előtt a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) előmelegítjük és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es sütőlemezre.
A tészta ¼-ből teáskanálnyi mennyiségeket veszünk a tenyereink közé, gombóccá formáljuk őket, aztán a gombócokat ellapítjuk, hogy kb. 3½ cm átmérőjű és 1 cm vastag korongokat kapjunk. Letesszük őket egymástól 3-3 cm-re a sütőlemezre, és mindegyik közepébe belenyomunk egy pici mélyedést egy fakanál végével. Ezután a mélyedéseket óvatosan kiszélesítjük, és mindbe belerakunk ½-½ kávéskanál málnalekvárt.

A süteményeket 15-18 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós sós sütemény » Székely sütemény-diós » Mézes zabpelyhes sütemény » Sajtos aprósütemény
» Olcsó és kiadós sütemény » Meggyes-pudingos sütemény » Vendégváró sütemény » Árvácska sütemény
» Almás kókuszos sütemény » Joghurtos csészés sütemény » Francia habos sütemény » Zebra sütemény
» Kevert csokis sütemény » Mézes sütemény » Zita sütemény » Saint-tropez-i sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.