Tutireceptek.hu fejléc

Málnás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

6 Tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
csipetnyi sütőpor

A krém

3 evőkanál búzadara
2,5dl tej
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
3 evőkanál rum
30 20 dkg friss málna ( vagy fekete / piros ribizli )

Elkészítés:
1.A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral a lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A liszt felét a sárgájára szitáljuk és óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéket is. A maradék lisztet a végén keverjük bele.
2. A búzadarát üvegesre főzzük a tejben. A Ramát habosra keverjük a porcukorral majd bele keverjük a kihűlt darát a rumot végül óvatosan a málnaszemeket.
3. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótán.
Tetejére málnát teszünk.
Pár órára hűtőbe tesszük majd szeleteljük.

Tanácsok:
Lisztérzékenyeknek: búzadara helyet kukoricadarát használjunk és gluténmentes lisztet.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Páva szelet » Tejkaramella szelet » Lyoni sertésszelet.... » Andi sportszelete
» Szőlős szeletek » Lángolós almásszelet » Mazsolás túrós szelet » Habosdiós szeletkék
» Japán szelet » Müzliszelet » Pesti szelet » Őszibarackos szelet
» Fantázia szelet » Rácsos-mákos szelet » Rántott szójaszelet » Császár szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.