Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás-epres palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
# 15 dkg liszt
# 4 tojás
# 2,5 dl tej
# 4 evőkanál cukor
# 50 dkg eper
# 3 evőkanál mandulalikőr
# 5 dkg mandulaforgács
# 4 evőkanál jégcukor
# vaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A lisztet összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, a tejjel, a cukorral, és kb. 15 percig pihentetjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk.

Elkészítés: Kivajazunk egy serpenyőt, és egymás után vékony palacsintákat sütünk a masszából. A palacsinta egyik felére halmozzuk, az epret, megszórjuk mandulaforgáccsal és jégcukorral. Összehajtjuk, és azonnal tálaljuk. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümis palacsintakosárka » Fehérjepalacsinta » Csirkemell palacsinta » Görög palacsinta
» Tejszínes mákos palacsinta » Update 1 Zabos palacsinta » Aszaltszilvás palacsinta » Gyümölcsös palacsintatorta
» "Fekete" palacsinta » Húsos palacsintatekercs » Túrós reform palacsinta » Erdélyi túrós palacsinta
» Amerikai palacsinta 3. » Almás palacsintatekercs » Vaníliás palacsinta » Kedvenc Palacsinta tésztám


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.