Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás palacsintabatyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
8 db sós palacsinta,
25 dkg főtt sonka,
1 evőkanál liszt,
4 dl tejföl,
20 dkg gomba,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,
só,
bors,
olaj,
2 fej hagyma.

Elkészítés:
A sonkát felaprítom, tejföllel krémes masszává keverem. A palacsinták közepére egyenként tölteléket halmozok, batyúszerűen összefogom, fogpiszkálóval megtűzöm. A mártáshoz a hagymát megpirítom kevés olajon, hozzáadom a szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet. Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, vízzel felengedem, fűszerezem és a többi tejfölt hozzákeverve felforralom. Kiolajozott jénaiba teszem a batyukat, körítem a mártással és sütőben átforrósítom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-sonkás uborkasaláta » Sonkás csirke » Sonkás rizottó » Sonkás vagy gombás batyu
» Sonkás-gombócos leves » Sonkás kukoricasaláta » Hamis sonkás rakott tészta » Sonkás krokett
» Hideg sonkás sajttekercs » Sonkás kelbimbó » Sonkás rakott karfiol » Sajtos, sonkás tortilla
» Gombás sonkás tésztasaláta » Sonkás alagút » Sonkás-gombás omlett » Diós almás sonkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.